شنبه ۲۴ مهر ۱۳۹۵ - ۱۳:۱۵
۰ نفر

همشهری آنلاین: محققان لابراتوار ملی لس ‌آلاموس موفق به ساخت صفحات نازک حاوی نقاط کوآنتومی شدند که برای اولین ‌بار تولید اقتصادی برق خورشیدی از پنجره‌های ساختمان را ممکن می‌سازد.

تولید برق از پنجره با فناوری کوآنتوم

به گزارش ایسنا، محققان معتقدند در صورتی‌ که تمام سطح پشت‌بام برج‌ها و ساختمان‌های شهری به سیستم‌های تولید برق خورشیدی مجهز شوند، باز هم تولید برق مناسب با نیاز ساختمان نیست، بنابر این تنها راه ممکن استفاده از فناوری تولید برق از پنجره‌های ساختمان است.

ویکتور کلیموف، متخصص نانوتکنولوژی از لابراتوار لس‌ آلاموس عنوان کرد: تاکنون مطالعات بسیاری در مورد فناوری جذب انرژی از شیشه انجام شده، اما تولید اقتصادی برق از شیشه در این روش‌ها به معنای تیره شدن شیشه و عدم کارایی آن است.

وی در ادامه افزود: تنها راه موجود برای تولید برق از شیشه بدون تغییر در ماهیت آن، استفاده از فناوری نیمه ‌رساناها یا نقاط کوآنتومی برای جذب تنها بخش قابل تولید برق از نور خورشید است.

اکنون محققان این مرکز پس از ساخت نمونه آزمایشی به دنبال تولید صفحات مبدل انرژی خورشید با عمر 14 سال و ضریب تبدیل انرژی 6 درصد هستند.

نصب صفحات کوآنتومی مبدل انرژی خورشید بر روی هر نوع شیشه‌ای امکان‌پذیر است. استفاده از این فناوری در کنار صفحات مبدل پشت‌بام، میزان تولید انرژی الکتریکی ساختمان را افزایش می‌دهد.

کد خبر 349380

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار فناوری‌

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha